Últimes notícies

Benvinguda

L’Associació de Muntanyencs Berguedans (AMB) és una entitat excursionista nascuda a final de l’any 1979 a partir d’una colla d’amics amants de la muntanya que tenien ganes de tirar endavant una veritable agrupació de muntanyencs al Berguedà.

Han passat ja gairebé 40 anys des d’aquells inicis, i  ara ens trobem amb una entitat consolidada, forta, i de gran tradició. Comptem amb gairebé un centenar de socis, la majoria federats, que defineixen molt bé el que som: Una entitat petita, però sòlida, amb una clara voluntat de servei.

És a partir d’aquesta realitat que la nova junta directiva, que encapçala l‘associació des de l’any 2012, s’ha proposat continuar mantenint el mateix esperit de l’entitat i a la vegada introduir-hi nous aires i noves motivacions que en renovin l’activitat i la relació amb els socis i la comarca.

Tot i l’organització de múltiples activitats durant tot aquest llarg període d’existència de l’AMB, en destaquem la iniciativa de fer, ja des del principi, una marxa anual de resistència per muntanya. Inicialment aquestes marxes es feien seguint recorreguts canviants que permetien conèixer la nostra comarca i també les veïnes, però des de l’any 1992, el recorregut s’ha establert entre els santuaris de Núria i Queralt.

Així va néixer la Núria-Queralt, una travessa coneguda arreu per la bellesa del seu recorregut i alhora per la duresa del mateix, i que aquest any 2015 celebra la vint-i-cinquena edició. L’itinerari recorregut, que comença al Ripollès i travessa de nord a sud tot l’Alt Berguedà, ha sofert només petits canvis els darrers anys, sent el més important el desplaçament del punt d’arribada, establert ara a la ciutat de Berga i no al Santuari de Queralt. D’aquesta manera, es completa un recorregut de gairebé 100 Km de distància.

En aquesta web hi trobareu tota la informació referent a l’entitat (AMB), les activitats que s’hi organitzen i les seves competicions: la Núria Queralt, la Vertical Sobrepuny, la Sobrepuny Trail i la Bagà-Berga Trail Nit. Esperem que us sigui d’utilitat i us animem a participar-hi activament per a què així, entre tots, anem construint de mica en mica el que volem sigui un espai comú de relacions, bones estones, esport i sobretot muntanya, sempre muntanya.

Benvinguts.